Historie

HVOR KOM OLSENBANDEN FRA?

Den dukket opp i Danmark først. Teamfilm tok tak i konseptet og laget den første norske Olsenbanden film i 1969 – den het (pussig nok) Olsenbanden. Svenskene prøvde seg med Jönssonliga (det har ingenting med Olsenbanden å gjøre). Så kom Olsenbanden (Rykkinn) i 1987) og til slutt Olsenbanden Junior (bare barnemat!).


Det er mulig at det finnes en Olsenbanden til i Harstad.

I 1986 var foreldrene til medlemene i Gommerud og Berger Skolekorps, Rykkinn, bekymret for korpsets fremtid, på grunn av de mange som sluttet i 13 – 15 års alder.

Nedleggelse var ikke langt unna.


For å vise at det gikk an å ha det gøy med musikken etter å ha passert 18 år, ble det invitert til – i all hemmelighet – å danne et foreldrekorps. Planen var å kuppe korpsets juletrefest 10.januar 1987.

Fra den beskjedne start har Olsenbanden vokst sakte men sikkert til 34 medlemmer – i snitt over en halv musikant i året. Men vi vil gjerne ha flere medlemmer – så dere som har spilt tidligere er hjertelige velkomne til vår mandagsøvelse på Gjettum skole.

 

Olsenbanden har vært i kontinuerlig drift siden 10.januar 1987 med spilling i lokalmiljøet – sykehjem, 17. mai tog, turer til utlandet og i Norge, og arrangert stevner med opp til 16 korps og ellers hatt mye moro.


«Vi har en plan og alt er taima og tilrettelagt» – og det er å underholde dere.

Vår meget utholdende og dyktige dirigent siden 2003 er John Henrik Tveit.


Responsen til invitasjonen var beskjeden – men 9 stykker gjorde seg klar til premieren med et par øvelser i bomberommet på Gommerud skole. Repertoaret var de tradisjonelle julesanger – og ’Olsenbanden marsj’ (arrangert av Frode Thingnes).

 

Opptreden var svært vellykket – stor begeistring i salen, og i løpet av 14 dager hadde gruppen vokst til 17 stykker, og repertoiret til 5 melodier.

Skolekorpsdirigenten var med og hjalp gruppen igang med innøving – hun het forøvrig Olsen til etternavn, og med ’Olsenbanden marsj’ som kjenningsmelodi – måtte navnet på gruppen bli OLSENBANDEN. 

Tidlig i 1987, ble Teamfilm AS kontaktet med forespørsel om de hadde noe som kunne egne seg som logo for Olsenbanden. Kinoplakaten til den første Olsenbanden film fra 1969 kom i posten. Vi fikk lov og rettighetene til å bruke figurene som logo.


Av de opprinnelige 9 medlemmer er 2 fremdeles med – Otto Øksne og Paul Edminson. I tillegg er det 3 som kom med like etter opptreden – Tore Gundersen, Bjørg Mysen-Waaler og Wenche Hervard. Men vi har tatt vare på rollefigurene – Benny (Tore G), Kjell (Sven B), Valborg (Lise K), Dynamitt Harry (Bocken) og Egon (Bjarne F).

I 2017 feiret vi vårt 30-års-jubileum, med jubileumskonsert på Rykkinn og tur til Tallinn, Estland. Vi deltok også ved åpningen av Egon Olsens Allé ved Botsfengselet i august 2017.